niedziela, 30 listopada 2014

Oszczędzaj czas w kuchni



Porada w kuchni

Jak sam tytuł wskazuje, będę starać się przekazać Wam bardzo przydatne informacje na temat tego, jak oszczędzać czas w kuchni.
Wszystkie przyprawy powinny znajdować się w zasięgu rąk, żeby szybko po nie sięgać,
Mięso przechowuj w silikonowej folii aby zachować soczystość,
Przechowuj produkty w pojemnikach plastikowych, nie talerzach,
Stosując powyższe wskazówki, jestem pewny że zaoszczędzisz bardzo dużo czasu w kuchni. Jedzenie zawsze musi być świeżo przygotowane, żeby mogło być spożyte.  Chcąc inspirować się nowymi potrawami, odwiedzaj www.lanczownia.com.pl, gdzie setki restauracji zamieszczają swoje potrawy. Najłatwiej jest odnaleźć tą stronę wpisując do wyszukiwarki internetowej (najlepszą i najpewniejszą jest Google) frazy „lunch Kraków”. Jedzenie ma swoje mocne słabe strony, jednak najważniejsze by zapoznać się z jego specyficznym zastosowaniem. Drób niemal pasuje do każdego ryżu i makaronu – używaj go w ten sposób śmiało. Wieprzowina i wołowina zawsze musi iść z ziemniakami, ewentualnie z kluskami śląskimi. Do takich dan najlepiej stosuj surówkę z marchewki. Marchew jest bardzo dobrym warzywem, jeżeli mowa o zdrowym jedzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz